2. Miért Zöld a Sparklights logója? - Sparklights.eu
0

Cart

  • The cart is empty

2. Miért Zöld a Sparklights logója?

A Sparklights.eu Web shop bemutatkozó oldalán már írtam pár sort magunkról, de egy fontos gondolatot szeretnék megosztani minden kedves olvasónkkal.

Mi, akik az Action light lámpák fejlesztésén dolgoztunk, egész életünkben a Budapesttől keletre fekvő kis városban, Jászberényben éltünk.

Mivel a csapat átlagos életkora közelebb van a nyugdíj korhatárhoz, mint az általános iskola korhatárához, így még emlékszünk azokra az időkre, mikor még senki nem beszélt a környezetvédelemről, közben többet tett érte, mint ma egy aktivista. Ők a nagyapáink voltak.

Gyerekkorunkban olyan környezetben élhettünk, ahol az ipari szennyezés mértéke csekély volt, a belélegzett levegő tiszta volt, a gyűrűs kútból, tiszta, klórmentes üdítő vizet ihattunk. Az elfogyasztott élelmiszert szinte minden család magának termelte, és nem kellett félni a permetszerek következményeitől. Akkoriban szinte senki nem volt allergiás.

A 1970-es évek végétől ez sajnos kezdett megváltozni. Apáink az ipari termelés oltárán mindent feláldoztak, ami korábban fontos volt. Nem számított tovább a környezet, hiszen nem a mezőgazdaság adta a megélhetéshez a bevételt, hanem az ipar.

Mi úgy nőttünk fel, hogy láttuk ezt a negatív változást, és mire olyan helyzetbe kerültünk, hogy végre tehettünk is ellene valamit, akkor nem felejtettük el, hogy milyen is volt a világ mikor még törődtek az emberek a környezetükkel.

Az általunk vezetett tömeggyártó cégnél is az a filozófiánk, mint az Action Light termékek fejlesztésénél is volt, hogy gondolkozzunk Zölden, Figyeljünk a természetre, és a lehető legkisebb Ökológiai lábnyomra törekedjünk. Ez NAGYON fontos gondolat, hiszen ne feledjük el, hogy a „FÖLDET NEM a nagyapáinktól örököltük, hanem az unokáinktól kaptuk KÖLCSÖN.” Mi hiszünk abban, hogy a környezetvédelem, NEM a kormányok és az ENSZ felelőssége, hanem minden emberé a földön, tehát a miénk is!

A tömeggyártó cégek közül Magyarországon az elsők között voltunk, akik 2010 ben elhatároztuk, és meg is valósítottuk, hogy a felhasznált energia legalább 10%-át megújuló energiaforrásból, magunk állítsuk elő.

A búvár lámpák fejlesztésénél környezetbarát gondolatok motiváltak minket, és ezért lett ZÖLD a Sparklights.eu honlapon a logónk háttérszíne, és termékek csomagolódobozaink felirata, amivel jelezzük a partnereinknek a termékbe beletervezett ZÖLD gondolatokat, úgy, mint:

  • Az elérhető legjobb minőségű, és élettartamú akkukat használjuk, hogy ne kelljen sűrűn elemet, vagy rossz minőségű akkut cserélni, ezzel csökkentjük a veszélyes hulladék mennyiséget.
  • A termékeink tervezett élettartama több ezer merülés, de mindenképpen évtizedes élettartamban gondolkodunk, ami egy búvár technikai eszköznél ma egyáltalán nem szokás.
  • A kicsi méret miatt kevés alapanyagot használunk a gyártás során, és ezzel szintén csökken az Ökológiai lábnyom.
  • A kicsi, könnyű termék szállítása, a gyártás, és a használat során is gazdaságosabb, így szintén csökkenthető a CO2 kibocsájtás.
  • A mi multifunkcionális búvárlámpánk miatt a vevőinknek nem kell több féle nagy, nehéz lámpát magukkal vinni, és ezzel, is csökken a CO2 kibocsájtás……………..

More posts about our lights

38. Dive trips in the autumn

Topics

Our company is located in Jászberény (Eastern Hungary), on Ipartelep Street. We started our operations in 1996, as a privately owned Hungarian company. We produce electromechanical parts and internal cables (cable assemblies, connectors, switches, and electric fittings). Our clients are primarily multinational companies based in Hungary and Europe, operating in a wide range of industries: automotive, industrial electronics, telecommunications, and domestic appliances.

We have nearly two decades of production experience in the areas of cable confectioning, internal cable production, and electronic assembly, offering a high level of service to our Clients. In recent years we have been placing great emphasis on technical development and capacity expansion, which resulted in the steady expansion of our clientele...